Pagina's

vrijdag 28 november 2014

Verliefd op Bambiblauw bloemen

Super! Zot, plezant en alle superlatieven die je maar kan bedenken. Ik was echt wild enthousiast toen Bambiblauw haar nieuw idee lanceerde: zelf stoffen ontwerpen en laten drukken! Echt iets voor mij, want ik ben nu eenmaal een creatief en nieuwsgierig beestje.   

Laten we het voorproces even links liggen? Niet dat het saai was, helemaal niet zelfs. Niet dat het een geheim is dat ik koste wat het kost wil bewaren. Nee, niks van dat: ik wil gewoon aan de slag met die ‘schoon stofkes’ van Bambiblauw! Jij toch ook?

De bloemen, uit de stoffencollectie van Bambiblauw, daar wil ik je vandaag graag kennis mee laten maken.

Klaprozen en korenbloemen, 2 van mijn favoriete veldbloemen. En 2 stofkes waar ik zo de mooiste jurkjes, bloesjes en rokjes voor kleine en grote juffers in zag verschijnen... Heel eenvoudige jurkjes van model want de eenvoud van de stof mag geen onrecht worden aangedaan. Ze werden voor kraagjes en beleg gecombineerd met de Dreaming in Pearle collectie van Timeless Treasures. Zo een mooie effen katoentjes die net dat extraatje meer hebben door hun glinsterende stipjes. Maar wees snel want deze collectie van Timeless Treasures wordt niet meer gemaakt.

De stofjes combineren heel mooi met zilver en goud (maar ook met zovele andere kleuren) en zijn dus heel geschikt om feestjurkjes/rokjes of wie weet zelfs een communie of lentefeestkleedje mee te maken.
 






Gitte die werd verliefd op de bloemen, vooral op het klaprozenkussen. Zo erg dat ze het niet meer kon laten gaan.... Dat dat niet altijd even handig is zo een groot kussen om overal mee naar toe te nemen of dat dat veel plaats inneemt in bed kon haar heel weinig schelen... het lief kussentje moest bij haar komen wonen! 






Allebei de kleedjes (maat 140) werden uit slechts 1 paneel gemaakt. Het ene een simpel A-lijn jurkje met kraagje, het andere kreeg een rimpelrokje en bovenstuk met boothals en open rug. De damesrokken zijn A-lijn rokjes en werden ook uit 1 paneel geknipt.









Met de restjes kan je nog mooie broches maken die je dan weer naar hartenlust kan gebruiken om andere kledingstukken te pimpen. Maar er zijn zo veel meer mogelijkheden: een draagdoek, een mooie tas, een bloesje, gecombineerd met sweatstof voor een leuke trui, een boekentas,....



En zeg nu zelf, ik zie alleen maar stralende juffers!
De prachtige foto's zijn van de hand van Lize Helsen.

Inspiratie nodig? Neem dan snel een kijkje op de Bambiblauw flickr-pool.
Bambiblauw geeft 6 panelen weg, eentje van elke print. Meer info over de give-away kan je hier vinden.

Jullie hebben ondertussen al massaal de weg gevonden naar de mooie panelen, zodat de eerste levering zeer snel uitverkocht was. Wat fijn dat jullie ze zo mooi vinden! Panelen bestellen kan echter wel nog. In de eerste helft van december wordt er een nieuwe levering verwacht en voor deze levering kan je al panelen reserveren. Meer informatie kan je vinden op www.bambiblauw.be.



16 opmerkingen:

  1. Ik vind de korenbloemen heel mooi, maar ik vind het jammer dat de stof zo smal is. Ik sta niet mooi met zo'n recht rokje en voor een wijdere rok, zou er ergens een naad door de voor-en achterkant moeten lopen... (An)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey an, ik begrijp je volledig en het is waar dat je voor een wijde rok meer nodig hebt. In de keuze van de stofbreedte hebben echter heel wat verschillende elementen meegespeeld die ervoor gezorgd hebben dat het uiteindelijk 70cm werd. Maar ik zag jullie oproep aan Bambiblauw om dit per meter te laten drukken: fingers crossed zou ik zeggen ;-)

      Verwijderen
  2. Zo zalig dat jij als eerste aan de slag mocht met deze pareltjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja he! Ik vond dat ook. En de stofjes zijn heel fijn om mee te werken :-)

      Verwijderen
  3. Ik zou wel iets gelijkaardigs willen maken, maar hoe heten de stofjes van dreaming in pearle waarmee je combineerde? waren dat Ivory en peri-blauw?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. supermooi !! hebt me inspiratie gegeven voor het communie-kleedje van de dochter ! vooral het stof met de korenbloemen vindt ik leuk : zou je jurkje met de fronsrok ook uit 1 paneel krijgen ? mt 116 - 122?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruikte voor beide kleedjes 1 paneel, de kleedjes zijn van breedte een maatje 128 en van lengte een 134 à 140. Dus een 116-122 moet zeker lukken uit 1 paneel!

      Verwijderen
  5. Prachtig, ik heb een poging ondernomen bij de give away maar kga het sowieso kopen, en dan…heel hard mijn best doe om er een rokje van te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Héél erg mooi... Die draagdoek, lukt dat met gewone katoen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De draagdoek is inderdaad gemaakt met gewoon katoen. Alle paneel stoffen zijn in hoge kwaliteit popeline katoen.

      Verwijderen
  7. Welk patroon gebruikte je voor de jurkjes?

    BeantwoordenVerwijderen