Pagina's

maandag 1 oktober 2012

Wie het jasje past, trekke het aan!

Kinders hebben meestal een winterjas en een tussenseizoenjas. En met tussenseizoen bedoel ik dan zo een jas die je 's morgensvroeg aandoet omdat hun neuzekes er nog bijna afvriezen, om dan 's avonds bij het naar huis wandelen te vloeken op die hoop warme stof die je weer op je arm kan meesleuren. Maar toch, ze hebben nood aan die jas. Alleen vergeet de mama soms om opvolging voor die jas te voorzien....

Hier tenhuize de Bellekes is het ondertussen zo erg dat de jongste in een jasje maatje 80 naar school gaat (ze werd pas 3 remember...;-)) en de oudste in een sportvestje in nicky velours in een maatje dat eigenlijk ook veel te klein is (gelukkig rekt dat goed mee die nicky velours!).
En Mlle Belle die vond dat niet meer kunnen!

Dus tekende ik op een schone avond een patroon van Gittes oude winterjas. Dat gebruikte ik als basis voor het patroontje van deze jas. Om dan bij het assembleren van de jas toch nog te beslissen om er hier en daar wat aan te veranderen :-).


Het werd uiteindelijk een jasje in gabardine van bij Koekepeertje. De voering is bruine spons van bij Pauli (die heerlijk zacht en warm aanvoelt). De paspel aan de mouwen is flockpaspel van bij Bambiblauw en de knopen komen van bij Veritas.


Die knopen zorgden nog even voor een stressmoment want ik kan maar een knoopsgat maken van 3cm en eigenlijk had de knoop een diameter van 3cm.... Op hoop van zegen heb ik het dan toch maar geprobeerd en het zijn misschien niet de meest vlotte knoopsgaten maar het lukt, en dat is het belangrijkste, niet?

Het patroon heeft op de rug een passtuk met daaronder een stolpplooi. De zijnaden lopen schuin uit zodat het in combinatie met de stolpplooi zorgt voor voldoende speel- en bewegingsruimte (ik heb immers een dochter die een job als aapje ambieert ;-)).


De dochter blij en ik blij (vooral omdat ik ze niet meer met een oud versleten vestje naar school moet sturen ;-)) Nu nog de jongste van wat nieuws voorzien en we kunnen er weer even tegen.

20 opmerkingen:

 1. heel mooi met die paspel aan de mouwuiteinden!! en het staat haar prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw seg,heel mooi en die kleur,prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, jij tekent en naait dat gewoon zo even zelf? Mega knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Dat blauw met de gele accenten past prachtig samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk jasje! En inderdaad, 's ochtends kan je een jas gebruiken, maar tegen de middag als het zonnetje tervoorschijn komt is het soms net iets te warm. Maar je kan niet zonder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Missie geslaagd! Je kan ook 'niet-automatisch' knoopsgaten met de machine maken, heb dat hier ergens in een schriftje staan. Niet simpel, maar onbeperkte grootte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, kim, dit is echt heel mooi! Ik was getuigen van het patroon overteken stuk en sta stees verstomd hoe snel je zoiets klaar speelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Mooi afgewerkt ook met de paspel en de knoopjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo vrolijk, dat blauw en dat geel! En dat tekende gij gewoon zelf?!

  BeantwoordenVerwijderen