Pagina's

zaterdag 20 oktober 2012

Deed een 'Tante Hildeken'!

Echt waar! Naar dit boek heb ik zeker even hard uitgekeken als dat andere zo ongelooflijk leuke boek. (En ook naar dat andere ook heel leuke boek dat nog op komst!) Maar 'de poppen van Tante Hilde' is hier een echt droomboek voor de meisjes. Ze zouden wel alle poppen willen. En ja, natuurlijk maak ik er eentje voor hen en ze gaan helemaal zelf mogen beslissen hoe ze eruit zal zien, maar die eerste pop werd een kadootje.


Vorig jaar werd mijn collega voor het eerst opa en ik ging zorgen voor een kadootje. Alleen, ik deed er nogal lang over om het uiteindelijk dan wel echt in orde te brengen. Zodoende, schoot ik dan toch in gang en rolde er hier het een en t ander onder mijn machine uit. Waaronder... Aliska! (ja, ik heb ook zo een dochter die in het eerste zit en de gekste namen bedenkt met de letters die ze al kent)

Aliska werd al dadelijk geadopteerd door mijn eigen kinders, maar mocht dan toch na een hoop knuffels en kusjes vertrekken naar haar nieuwe adoptiemama.

Eigenlijk moet ik jullie wel waarschuwen. Zo een 'tante Hildeken' maken dat is heel verslavend. Ge weet niet waar ge aan begint maar nog minder waar ge gaat eindigen ;-) En dat bedoel ik in de positieve zin hè! Ik bleef maar doorgaan!
Met de superuitleg in het boek wordt het echt 'makkiekakkie' (poepsimpel in Gitte-taal) om een mooie pop in mekaar te steken. Heerlijk om te zien hoe ze tot leven komt door het gezichtje erop te borduren!


En dan, de kleertjes. Daar heb ik mijn eigen echt moeten inhouden, zo plezant seg! Er werd een fleeceken gestikt, een omkeerbaar gilet, een omkeerbaar overgooiken, een ribfluwelen broek met vouw, een bloesje, schoentjes, langekousen en last but not least een gestreepte onderbroek!

Eerlijk waar, t is een heel schoon boek en ge kunt er zo'n schoon dingen mee maken. Hier gaan er in ieder geval nog poppen worden gemaakt!

15 opmerkingen:

 1. Een boek dat op mijne kerstlijst staat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amaai, dat gij tot kerstmis kunt wachten.... Ik moest dat gewoon direct hebben :-)!

   Verwijderen
 2. Zo mooi ! Dat boek staat ook al op mijn verlanglijstje hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook al ;-) mooie popjes, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg zo'n zin om er te maken als ik een poppost lees! Tof, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha! Ik heb gisteren ook mijn eerste pop gemaakt en inderdaad, zeer makkiemakkie en zéér verslavend. Hier gaan er ook nog volgen!

  Maar eerst nog even kleedjes maken, want uhm... Louisa loopt hier momenteel nog poedelnaakt rond. En ge zou haar moeten horen grommelen. Amaai.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dit boek staat zeker op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap! We beginner er met ons naaiclubje binnenkort ook aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé, tof! Ik had u als patroontester moeten inhuren, zoveel kleedjes tegelijkertijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben jaloers op aliska's kleed :-)
  Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n pop zou ik ook wel gewild hebben toen ik in het eerste zat! Dan werd het een Mieke of een Janne of een Charlotte - ik vernoemde mijn poppen allemaal naar mijn beste vriendinnetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit weekend heb ik ook het boek gekocht en er is al een eerste pop in wording! Zalig hé!!! Jouw pop en garderobe zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey,

  ik heb je genomineerd voor de Liebster blog award. Neem een kijkje en doe je mee?

  http://mamariejanne.blogspot.be/

  Liefs MaMarieJanne

  BeantwoordenVerwijderen