Pagina's

zondag 6 november 2011

Vroem vroem, tuut, tuut!

Deze vakantie maakte ik een boekentas voor een klein groot manneke dat morgen de eerste keer naar school gaat. Nee, het gaat hier niet over Fien. Die moet tot haar grote ongeduld nog wachten tot na de paasvakantie.
De grote man die morgen voor het eerst aan de hand van de juf in het rijtje zal staan is Arno. U zag hem al eerder hier (helemaal in t begin van mijn blogje).
En bij die eerste schooldag hoort natuurlijk een boekentas.

Arno is gek van auto's, zijn papa heeft iets met oldtimers en de mama ziet graag groen... dus de keuze van de mama was logisch. Ze ging voor de groene autootjes van Echino. Bij het stofje werd een blauwe flockpaspel en een blauwe voering met witte stipjes gekozen.

Al de stukjes werden naarstig in mekaar gestikt.
Het model van de boekentas zag u al eerder bij Gitte, maar ik maakte ze nu een maatje kleiner. Opnieuw werden de 'ruglintjes' volledig in de stof uitgevoerd met in het laatste stuk elastiek om ook over een dikkere jas te passen. De buitenstof en de voering werden allemaal verstevigd met Vlieseline H250.


Er zitten nog een aantal imperfecties aan, maar die zitten gelukkig aan de binnenkant.
Als kers op de taart ging ik aan de slag met flockfolie. Op de voorkant kwam een auto met op de plaats van de nummerplaat de naam van Arno.

En raad eens wat het eerste was wat Arno zei? Juist ja. 'Oh auto's!' En de papa die wist dadelijk welke oldtimer er nu juist op het stofje gedrukt is, maar dat... dat ben ik natuurlijk alweer vergeten, want namen van dingen onthouden, dat is mijne sterkste kant niet. Dat zullen zij twee wel weten te beamen!

En nu ben ik benieuwd hoe Arno en zijn mama (want die eerste schooldag van de oudste is toch wel een hele gebeurtenis voor een mama ook) het er morgen vanaf zullen brengen. En wie van de twee het flinkst was. ;-)

18 opmerkingen:

 1. Oh, ik was vandaag ook net bezig met die stof. Ik was nog aan het twijfelen over mijn rode knoop, maar blauw is ook niet mis. Heel mooi! Dat ventje kan in elk geval in stijl aan zijn eerste schooldag beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man, hoe doet ge dat toch! Ik vind hem supermooi en ik zou het u zeker niet nadoen!

  Lol, en ik denk niet dat uw bloglezend publiek zo geïnteresseerd is in de naam van de oldtimer, dus zo erg is het niet dat ge dat vergeten zijt ;-). (Allé, ik zal voor mezelf spreken)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel schoon vind de combinatie ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow!!!! Wat gaaf en wat een prachtige stoffen!!!! Knap gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig ! Veel succes morgen op de eerste schooldag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier dezelfde kleurencombinatie, maar olifanten ipv auto's. ;-) En ik ga nét hetzelfde moeten schrijven: de fouten zitten aan de binnenkant. Schoon, uw auto's, en leuk, die bollen aan de binnenkant.
  Ook succes, morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw zo mooi! Arno is helemaal klaar voor school, met zo mooie nieuwe spullen zal hij zeker en vast fier naar school gaan. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige boekentas, hij zal met veel plezier naar school gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo knap! Arno zal superfier zijn eerste schooldag starten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel mooi! die gaat nu zeker graag naar school gaan! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zalig rugzakje! En dat met die elastiek, echt iets om te onthouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow... wat een beauty!!! Zou ik ook heeeeel graag maken. Patroontje ergens beschikbaar? Groetjes,
  Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo ben via Missy N bij jou terecht gekomen. Wat een super mooie rugzak!
  Heb je ondertussen al ergens het patroon gezet? Want ik zou super graag zo'n rugzakje maken voor mijn neefje die 4 wordt in augustus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel tof! Van waar heb je het patroontje?

  BeantwoordenVerwijderen