Pagina's

maandag 5 september 2011

Nachtwerk loont!

Niet in centen of ander materieels, maar wel in blije kindjes! (met een mond vol boterham)

Tot 2u vannacht werkte ik immers verder aan de boekentas voor Gitte. Want dat kind kon echt niet langer met een veel te klein en kapot boekentasje naar school. Dus begon ik eraan op 1 september en Iene Miene had dat goed gezien! Het was inderdaad een HG waterdicht sopje dat hier stond te blinken.
Merci trouwens voor het zoekwerk naar een idee om katoen waterdicht te maken. Ik vond het product in onze plaatselijke Brico toen ik daar voor manlief een haak voor in de garage moest gaan zoeken (die trouwens nog altijd niet omhoog hangt!)

Er ging wel veel denk- en rekenwerk aan vooraf. Hoe groot zou ik ze maken? Hoe lang moeten die litsen dan zijn? In welk materiaal ga ik die litsen maken? Hoe maak ik dat ding wat steviger? Pffff.... Maar het loont, echt wel! Vanmorgen zag ik een heel blije Gitte die vandaag fier naar school ging met een nieuwe boekentas! En nog meer nieuws maar daarover later meer.


Het stofje komt van bij Bambiblauw.be (appeltjes van Kokka) en de flockpaspel ook. De voering kocht ik op een stoffenspektakel. Gitte koos trouwens zelf de stofjes.


Het patroon tekende ik zelf naar het model van haar oude boekentasje. De buitenstof werd verstevigd met Vlieseline H250 en de ruglitsen met van die dikke wattine. Onderaan de litsen maakte ik een stukje met rek zodat de litsen wat kunnen meegroeien met de dikte van de jas. Bovenaan kwam er nog een litske om de boekentas makkelijk aan de kapstok te kunnen hangen. Door de paspel in het midden was dit dadelijk stevig genoeg.

En niet alleen Gitte was blij, ik ook! Want ge steekt daar toch wel heel wat tijd in en dan is dat heel tof als 't eruit ziet zoals ge in uwe kop had!

18 opmerkingen:

 1. Hij is mooi en een echt Kimmeke! Gitte straalt helemaal :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooooooooooo knap!! Heel erg mooi!! Blij meisje, lief zeg. Wat moet er allemaal mee naar school trouwens, zo'n grote tas?!?!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel erg mooi! proficiat!heel erg mooi! proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het vreemde is dat als ik een reactie typ met mijn gsm het 2 keer verschijnt :-)het vreemde is dat als ik een reactie typ met mijn gsm het 2 keer verschijnt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi, zal wel zijn dat ze er blij mee is

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap! Leuke stoffencombi ook, lekker vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waaaaaah!! Superdesuper! Nog mooier dan in mijn fantasie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. maai,zo schoon!!!en een leuke tip,waterdicht maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooi mooi mooi! ooit waag ik me er ook aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar Wauwh! Wat een pracht van een boekentasje!
  Die rode paspel maakt het helemaal af! KNap gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig rugzakje!
  Tot in de details in orde!

  BeantwoordenVerwijderen