Pagina's

donderdag 1 september 2011

Terug van start...

Terug van weggeweest!
We gingen er even tussenuit in de Westhoek maar zijn nu volop terug. En welke gelegenheid is er beter dan de eerste schooldag om hier terug een eerste blogberichtje te plaatsen?

Ik ben ondertusen geloof ik bijgelezen wat jullie nieuwe creaties betreft. En amaai, wat was dat veel en vooral heel mooi en creatief. Jullie moeten me excuseren dat ik niet overal een reactie bij heb geschreven maar dat was gewoon echt niet te doen. Maar ik zag hier zoveel mooie dingen passeren dat mijn hoofd weer bruist van inspiratie.

Afin, zoals zovelen post ik ook kort iets over die eerste schooldag. Ongelooflijk toch hoe snel die klein mannen groot worden! Ik zie nog zo voor me hoe Gitte aan haar allereerste schooldag begon 2 jaar geleden. Ik hoogzwanger met een ongelooflijk vooruitstekende buik en daar zo een klein lief madammeke bij dat haar geluk niet opkon omdat ze naar school mocht gaan.
Vandaag had ze er opnieuw zin in. Fijn om na 2 maanden al je vriendjes terug te zien!


En ik? Ik had Gitte beloofd om voor haar een boekentasje te maken want haar oude valt bijna uiteen, maar ik heb in die 2 maanden verlof gewoon nergens de tijd gevonden om er ook echt aan te beginnen. (Veel te druk met spelen met de kids) Shame on me! Moest dat kind vandaag met een oude boekentas naar school... Maar ik ben ermee bezig! Volgende week (hoop ik) heeft ze ook een nieuwe. Ik heb trouwens nog altijd geen 1-september-terug-school-gevoel. Jullie wel?


Ze kon wel een nieuw rokje aandoen dat ik een paar weken geleden voor haar maakte. Het is een dubbel rokje waarvan de onderste laag langer is dan de bovenste met in de taille een elastiek. Het paarse stofje is van Michael Miller en het groene stofje is een dun gordijn van Ikea. Omdat het stofje zo dun was heb ik er dan ook een rolzoompke aangemaakt. Het is echt een supergemakkelijk rokje met instant resultaat.


Voor de rest ben ik hier ook heel druk bezig geweest met het naaien van een kraampakketje, potloodrol in 1 uur, kleedje, broek, rokje, ... Allemaal dingen die je hier binnenkort wel weer ziet verschijnen.
Maar nu eerst al de papieren van school doornemen en invullen! Want mama die kreeg al dadelijk huiswerk mee!

5 opmerkingen: