Pagina's

donderdag 7 april 2011

Smocking girls!

Smocken? Had ik nog nooit gedaan, maar ja dat ziet er wel tof uit! En ja ik heb zo ooit wel eens iets gekocht voor de Belletjes. En omdat iedereen zegt dat dat allemaal niet zo moeilijk is, moest ik dat toch ook een keer proberen.

Het eerste probeersel werd een kleedje voor Fien. Ik keek in m'n kast en vond een schattig rood stofke met witte stipkes. Rechte lap knippen, lijntjes tekenen, elastisch stikgaren op het onderspoeltje draaien, de draadspanning op maximum en ik kon eraan beginnen.

Benieuwd bekeek ik het resultaat van m'n eerste halve lijntje... ja hoor ik was tevreden! Het was al direct goed gesmockt!

Nog snel even de andere lijntjes afwerken (wat echt wel supersnel gaat eens je de lijntjes hebt getekend), de naden aan mekaar zetten (met de overlock dan moest ik de elastiekskes niet vastzetten), de onderkant afwerken met een biaiske en striklintjes aannaaien. Dat duurde allemaal heel wat langer dan het smocken zelf. En het resultaat mag er best wel zijn! Ik ben nog van plan om het kleedje nog een beetje extra te pimpen met een blauw bloemeke ofzo maar daar moet ik eerst nog wat extra tijd voor hebben.En aangezien iedereen nu ook naamlabeltjes innaait... probeerde ik er ook eentje uit.
Dat smocken is echt wel simpel en superleuk om te doen. Gitte zag het kleedje voor kleine zus en was meteen een beetje jaloers.

Maar niet getreurd! Die avond was er de eerste bijeenkomst van de sToffe Madammen en ik besloot om voor Gitte de eerste bijeenkomst te gebruiken om een gesmockt bloesje te maken. En gesmockt werd er tot het bloesje voor ons mamselleke af was. Maar nu maakte ik de lintjes iets te kort dus daar moeten weer drukknopkes in (en natuurlijk ook nog een naamlabeltje). Ondertussen is t gepast en goedgekeurd!4 opmerkingen:

 1. En daar zit je dan met enkel jongens in huis. Of zou Thomas een gesmokt T-shirtje appreciëren;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. olala, vree schoon!Je hebt een leuke blog, ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe weet je hoe groot je rechthoekige lap stof moet zijn..meet je eerst je dochters of doe je dit erna. e wat meet je ( heupen borst)..
  griet_lenders@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen