Pagina's

zondag 25 oktober 2015

Black and White met een streepje Fluo.

Dekbedden... Dat zijn zo van die dingen waar ik altijd opnieuw moeite mee heb om ze te laten liggen. Bijna elke keer dat ik bij Ikea passeer moet er toch wel weer een nieuw dekbed mee naar huis. En niets zo heerlijk om je dan 's avonds onder die nieuwe fris gewassen lakens te leggen...

Gelukkig hebben we hier in huis 3 bedden die van de nodige lakens moeten worden voorzien. En nu Gitte groter wordt, is er soms wel nood aan wat meer 'grote meisjes' dekbedden. En fluo en zwart en wit? Dat blijft toch 'in'? ;-) En is toch geweldig cool? (dixit de bijna tiener)

Zelf naaien is meestal niet evident. Mooie stofjes zijn vaak niet breed genoeg of te prijzig als je er echt een dekbed mee wil gaan naaien. Je hebt toch snel een 5 à 6 meter stof nodig (afhankelijk of je ook een 'instop-flap' voorziet of niet, ik vind dat persoonlijk wel handig).

Tot nu toe vond ik niet altijd mijn ding tot ik bij Bambiblauw deze stofjes tegenkwam. De fijne geometrische motieven en het zwart- wit maakten ze helemaal geschikt voor een (bijna) tienerkamer. Met een fluo paspel ertussen zijn ze helemaal af. Net breed genoeg dus hoef je enkel de juiste lengte af te knippen, wat er een supersnel naaiprojectje van maakt.

En of ze goed slapen? Ik denk het wel!Stofjes: Bambiblauw
Paspel: Bambiblauw
Patroon: rechthoek van 140cm x200cm met onderaan een instopstrook van 50 cm
Kussen: rechthoek van 50cmx 60cm


7 opmerkingen:

  1. Mooi gemaakt! Leuk met die twee kanten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oe, erg leuk! Zwart-wit is altijd tof, en dan met die fluo erbij. Echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf! Wel geschikt voor een overtrek dus...vroeg t toen eens op een blog die de stof voor dekentje op bank gebruikte..of t zacht genoeg ging zijn...top!

    BeantwoordenVerwijderen