Pagina's

zondag 1 juli 2012

Anti-confectiematenkleed

Of ik af en toe ook eens iets voor mezelf maak?

Ja hoor! Ik heb nu eenmaal niet de ideale confectiemaat, maar ben onderaan gezegend met vrouwelijke vormen. De bovenkant daar ben ik minder gezegend maar mijn lijf is mijn lijf en ik vind het een fijn lijf! Het luistert tot nu nog redelijk naar mij en laat me niet vaak in de steek. Alleen is t wat moeilijker om kleedjes, broeken en rokken in de winkel te kopen omdat die nooit écht passen. Confectie weet u wel... Ik heb wel meerdere ideale confectiematen maar die zijn dan op verschillende zones op mijn lijf gelokaliseerd en moeilijk met elkaar combineerbaar. Daarom maak ik mijn kleren nu vaak gewoon zelf! In de hoop dat die dingen dan ook echt passen :-)

In de naailes tekenden we dit schooljaar een basiscorsage op maat. En dat is echt een zegen wanneer je niet gezegend bent met confectiematen! Het is namelijk het vertrek naar bloesjes en kleedjes.
Ik maakte voor mezelf een jurk met boothals en deelnaden en een wijde rok. Want die rok, die verstopt wat net iets te breed gezegend is en door de deelnaden en het smalle lijfje wordt dan weer mijn taille benadrukt. En ook die taille zit op de juiste hoogte en de borstwelving zit perfect en.... Kortom, die basiscorsage opende hier de kleedjes-voor-mezelf-weg.


Het stofje komt uit Duitsland, maar was hier ondertussen ook wel ergens te koop. Het bovenlijfje werd gedubbeld met witte popeline en in de zijnaad zit een blinde rits. Voor de rest geen franjes, de stof spreekt immers voor zich.


En weet je wat een van de leukste complimentjes was die ik tot nu toe krijg? Het ging niet echt over het kleedje, allez eerst wel, want eerst was er: oh daar ben ik echt fan van, maar dan volgde er : 'seg en ben je eigenlijk ook niet wat vermagerd?' Dat laatste niet dus, maar optisch doet het kleed wel zijn ding! :-)

PS: ik kreeg van Kristien een Sunshine-award waarvan ik de ketting nu even niet kan doorzetten wegens echt te weinig tijd. Toch lief dat je deze aan mij doorstuurde! Merci!

46 opmerkingen:

 1. Geweldig! Een basiscorsage op maat, meer heeft een vrouw niet nodig. Dat kleedje is perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is prachtig! Ik heb hier een rok in dat stofke. Ik hoop dat ze bij jou niet uitloopt bij 't wassen, want bij mij deed ze dat nl. wel: blauwe vlekken in het wit en het oranje. Na een nieuwe wasbeurt op 60° zijn de ergste vlekken weg en is het terug draagbaar, maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was mijn stofjes altijd voor en hier is niets uitgelopen. Als er wit in het stofje zit dan doe ik wel altijd wat azijn bij de eerste wasbeurt om de kleuren beter te fixeren. Allez dat is toch wat mijn moeder me ooit geleerd heeft ;-). Jammer voor jouw stofje...

   Verwijderen
  2. De mijne was bij 't voorwassen al heel licht uitgelopen. En bij de eerste echte wasbeurt dus nog meer :-( Maar ja, 't is terug draagbaar én er ligt hier nog wel genoeg stof in de kast ;-)

   Verwijderen
 3. Wauw! Ik heb heel veel spijt dat ik dat stof niet kocht toen het er nog was, en nu ben ik nog spijtiger!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zeggen ik geef je wat van mijn overschot maar die is niet groot meer :-(

   Verwijderen
 4. Het is je inderdaad op het lijf gemaakt, past perfect! Heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik peins dat ik dat kleedje eens kom passen en dat patroon overneem. Maw: wow.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mor gij, dat kan nooit passen want gij zijt met betere maten gezegend :-)

   Verwijderen
  2. Wauw, super! Ook ik ben gezegend met een anticonfectiemaat (woord van het jaar :)) ofwel onderstel dat breder is dan bovenlijf. Denk dat dit model mijn lijf ook wel zou bekoren, het staat je prachtig!!!

   Verwijderen
 6. Waw, staat je geweldig en past inderdaad perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het resultaat mag gezien worden. Dit kleedje staat je geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. amai!! echt prachtig dat kleedje!! ik zou wel het patroon ook eens willen hebben!! maar ja, iedereen is anders hé!! alhoewel ik ook bovenaan wat minder gezegend ben dan onderaan...
  ik had het stofje ook, maar na een keertje wassen was het stuk. rare strepen. ik heb het wel mogen teruggeven bij vermiljoen!! jammer genoeg want ik vond het stofje prachtig!!!!
  en bij deze is dat nog maar eens bewezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig , ik hou geweldig van die boothals, je staat er heel goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar wowh, zo schoon! Je staat er prachtig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, prachtig! Kleedjes op uw lijf getekend: love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een echt plaatje! Je staat er ongelofelijk goed mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik knipper met mijn ogen want ik vind dit ronduit "schitterend" Echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bestaan er eigenlijk wel veel mensen met "confectiematen"? Ik hoor er allesinds ook niet bij hoor. Maar in ieder geval het kleedje staat je geweldig en het stofke vindt ik al helemaal dik oké! Kan niet wachten om in september zelf aan de naailessen te starten en mss eindelijk het vertrouwen te kijken om voor mezelf eens iets deftig te maken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn er maar weinig hoor met echte confectiematen. Als je er echt op begint te letten zie je heel wat mensen (mannen en vrouwen) rondlopen met kleding die op cruciale plaatsen toch niet helemaal goed zit ;-)

   Verwijderen
 15. Mooi! Ik kan wel wat tips gebruiken voor het maken van zo een mooie banner op mijn blog. Kan jij me helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet eigenlijk weten hoe groot jouw banner moet worden. Bij mij is dat geloof ik 920 pixels x 180 pixels. Ik bewerk de foto in paint,selecteer het stuk dat ik wil (liefst al langwerpig aanders wordt alles straks uitgerokken) en resize die dan naar de juiste grootte. Deze kan je dan bij indeling opladen en toevoegen aan je blog. Ben je hiermee geholpen?

   Verwijderen
 16. fantastisch schoon!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik blijf het een super kleedje vinden! Echt parchtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo schoon! Dat over die confectiematen kon door mij geschreven zijn. Ook overal "perfecte maten" maar nergens in dezelfde maat :D Dat stofje heb ik onlangs ook in Duitsland besteld, en ik wil er ook een jurk van maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh zeg, ik had er alleen nog maar wilde verhalen over gehoord, ben blij dat we het hier te zien krijgen! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, dit is exact wat ik in gedachten had met dat stofje, maar dan voor mezelf. Nu ik jou zo zie, kriebelt het nog meer! Heel geslaagd

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En in het echt nog mooier dan op foto! Jaloers op jouw naaiskills!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. En in het echt is het nog mooier! Jaloers op jouw naaiskills

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig zeg! En je ziet er idd heel slank uit. Nog kleedjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel mooi kleedje!
  Ik ken je probleem van kleedjes die nooit goed passen....
  ik ben vanboven ook heel smal en vanonder wat ronder....dus patroontjes altijd aanpassen!!!
  Veel plezier met je kleedje

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een héél mooi stofje zeg! En je staat er prachtig mee!
  http://byevamaria.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 26. oh, wat ontdek ik hier een prachtige blog!!! (via pinterest ;-) ) En dat kleedje met die stof, prachtig zomers!!! Ik zou graag volger worden, maar het lukt precies niet :-( Ik kom binnenkort nog eens terug op je blog voor een volgende poging ;-). Tot later!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goh, dat is mooi! En zo flaterend, dat patroontje wil ik ook wel...

  BeantwoordenVerwijderen