Pagina's

zondag 3 juni 2012

Jongensspul

Hier zijn we weer. Ik vertel al lang niet meer dat het hier superdruk is en dat ik daardoor zo weinig blog, dat weten jullie onderhand al wel en ik kan alleen maar hopen dat jullie ondanks de lage frequentie van schrijven het nog steeds leuk vinden om af en toe een keer langs te komen. Zo, dat gezegd zijnde (wat een lange zin seg!) Al een geluk dat gijlle mij die niet moet horen afratelen want ik spreek nog altijd sneller dan dat ik typ ;-).

Jongensspul dus. Ja hoor, hier rollen niet alleen maar kleedjes en rokskes vanonder de machine. Af en toe poog ik ook een keer een jongentje blij te maken (of misschien beter gezegd zijn mama en/of papa).

De gelukkige was Tuur, het zoontje van de meter van Fien en die meter is dan weer de nicht van Mr Belle en zo blijft het ook weer allemaal in de familie :-).

We stonden zo nog een beetje achter met kadootjes kopen/geven dus besloot ik tegen onze volgende bijeenkomst iets voor Tuur te maken. Ik wist nog niet wat, tot ik woensdag op de markt in Kessel Lo (wat doet een mens anders als t mooi weer is en je daar anders een uur in je auto moet zitten wachten?) een nieuw kraampje ontdekte. Kersenpitje verkoopt vooral ecologische stoffen en staat er om de 2 weken. Mijn oog viel dadelijk op deze bolletjesstof. Zo een warme kleuren.... Het is lichte popeline katoen wat het dus ideaal gerief maakt voor een hemdje. Eerste stap van het beslissings/bedenkingsproject afgerond.Tweede stap zou nog even op zich kunnen laten wachten dacht ik, ware het niet dat manlief ondertussen met de meter had afgesproken om samen naar de Wereldfeesten te gaan in Leuven. Gisteren waren die wel te verstaan. Dat stofje ging dus niet lang blijven liggen. Ik had nog 2 dagen en een avond.

Ik koos voor het patroon van het Apple hemdje uit Ottobre. Niet te veel fratsen en frotsen. Woensdagavond patroon tekenen en knippen, donderdagavond stikken en vrijdagavond nog snel de knoopjes aannaaien. Opdracht volbracht!En bij een tekort aan mannelijke showmodellen en omdat je bij een kadootje meestal moet wachten tot het strikske eraf is vooraleer je je slachtoffer kan fotograferen en de Wereldfeesten daar niet echt de geschikte plaats voor waren, is Gitte bij deze even stand-in voor Tuur. Het maatje klopt dus niet helemaal.

18 opmerkingen:

 1. Mooi! Tof stofke, hebben ze het ook nog in andere kleuren? En ik vind dat het Gitte nog best leuk staat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het alleen maar in die kleur gezien en zou ook niet kunnen zeggen of het een designerstofke is of niet...

   Verwijderen
 2. Ja! Ik vind ook dat ze er goed mee staat! Misschien moet ik ook eens een Apple hemdje maken voor de dochter. Dat is nog eens een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ja!! Een schoon gecentreerd modelleke!!
  Tuur en Fien, zo'n mooie namen :) 't zal Tuur beeldig staan, zo'n schoon hemdje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een knopenseut, werk ik! Ik ga altijd voor ton-sur-ton bij knopen maar 't is duidelijk net prachtig als je contrasteert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Mooi stofje, en dat apple hemdje blijft een mooi modelleke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. schoon!!
  Meisjes met Jongensspul TOP!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze staat er super mee. Die kleuren gaan haar heel goed. En het hemdje, dat maak je dan ook eens voor haar, hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg schoon! Alee zeg, gepiept in 1 avondje stikken! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooitje! De knoopjes vind ik ook goed gekozen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeer mooi!
  Voor jongens en meisjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg mooi, die stof en de knoopjes. Super! gr Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alweer perfect :-). Het staat haar inderdaad wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen