Pagina's

dinsdag 15 mei 2012

Copycat

Een hele tijd geleden zag ik een schitterend kleedje opduiken op Pinterest. Zo simpel en eenvoudig... En later zag ik het ook weer opduiken op een aantal blogs (shoot me, want ik weet niet meer wie die mooie dingen maakte, vertel het me maar weer even zodat ik hier tenminste een deftige vermelding kan maken). Welke naam het heeft of in welk boekje het patroon te vinden is? Shoot me again, want ook dat weet ik niet.

Het inspireerde me wel mateloos om een kleedje voor die kleinste schelm van mij te tekenen en dan schaamteloos een beetje te kopiëren wat ik her en der zag opduiken.Het resultaat, wel dat mag er best wel zijn (dat vind ik toch ;-)). Eigenlijk was dit een proefmodelleke, maar hebt u dat ook met proefmodellekes? Dat die zo eigenlijk feitelijk meestal goed uitdraaien?

Het was een heel gepuzzel want weet u, al die groene stukjes knipte ik eerst uit mijn patroondeel. En dat moest dan weer terug aan de bloemetjesstof, zonder overal te trekken met al die ronde vormpjes (lang leve de kartelschaar van Ikea!).

Afin, het grootste probleem waren uiteindelijk de knoopjes. Weet u, ik en knoopjes dat is altijd een eindeloze zoektocht. Niet dat ik hier niet genoeg knoopjes in huisjes heb, maar de ene is dan weer te groot, de andere te klein, die is dan weer net niet die juiste kleur en ... Ach, ik geef het knopenzoeken ondertussen al bij voorbaat op en leg meestal mijn kledingstuk aan de kant tot de knoop bijna letterlijk in mijn oog springt.De knoopjes dus. Wel ik vond echt mijn zin niet en was ook vastberaden om drukknopen te nemen. Er zat dus niks anders op dan zelf drukknoopjes van wat kleur te voorzien, want ofwel vind je drukknoopjes in een leuke kleur maar zijn die dan weer net niet de kleur die je zoekt ofwel vind je er natuurlijk alleen maar in zilver (wat ben ik toch een moeilijke).

Ik koos hier voor Jersey drukknopen (zo van die knoopjes die in het midden open zijn). Ik knipte rondjes stof uit de groene stof, even met een rijgdraad langs de rand zodat je het rondje kan samentrekken zoals een beursje en dan over mijn knoopje. En dan goed mikken en hopen dat je de stof goed gespannen kan houden en knijpen met die Prymtang (wat ben ik blij dat ik dat ding ooit kocht).
Het resultaat : knoopjes in de perfecte kleur en grootte!

En Fien die vindt het schitterend om alle knoopjes open te trekken en ongegeneerd in hemd en onderbroek rond te lopen!

Opendoen mama!

19 opmerkingen:

 1. Hele mooie kleurencombinatie, ze zal zeker veel oeh's en aah's krijgen op de speelplaats. Nu nog mooi weer awnt die eigen creaties zijn opeens wat minder showbaar onder en wollen pulleke of een t-shirt met lange mouwen onder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo schoon, de kleuren, de stofkeuze, de rondingen die absoluut niet trekken en dan die knoopjesvondst (ik heb eens zo gesukkeld met die knopen met satijnstof dat ik er zot van werd en niet weet of ik er ooit nog aan durf beginnen)... Missie meer dan geslaagd! Misschien moet Fien nu gewoon even stoppen met groeien :-)
  Annick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aha maar op het groeien vond ik wat! Die peuter/kleuters groeien toch meestal in de lengte en worden wat smaller op t buikske, dus heb de zoom extra lang gelaten zodat ik die later nog kan 'uitleggen' ;-)

   Verwijderen
 3. Oh, ik maakte dat ook een tijdje geleden, maar helaas is het al te klein. Het viel erg kort, dus het zal volgende winter niet meer mee kunnen.
  Jou proefversie mag er zeker zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat mooi! Ik ben onder de indruk dat jij dat patroon zomaar zelf tekent!! Erg mooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi zeg! En zelf getekend, chapeau! Frisse kleurtjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi kleedje! Ik zou een volwassen versie direct dragen!

  En wat knoopjes kiezen betreft: ik heb daar ook altijd veel moeite mee. Sinds een tijdje doe ik het zo; ik giet mijn bokaaltjes uit, roep het vriendje erbij en laat hem kiezen. Hij twijfelt niet te veel én hij heeft er oog voor, dus meestal zit 't wel meteen goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh echt hoor, dit is dus een jurkje waarvan ik wilde dat ik het ook kon maken, zo leuk! Moet nu toch echt maar eens een keertje beginnen met de eerste stap... naaimachine op tafel en proberen maar....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb kamsnaps in allerlei vrolijke kleurtjes, die zijn daar ook ideaal voor! Ik kan ze je wel eens tonen als je daar interesse in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel geslaagd!
  (patroon staat in één van mijn japanse boekjes denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAUW! Naar dat patroon ben ik ook op zoek, zelf teken heb ik het lef niet voor en Japanse boekjes vind ik te duur! Je mag me altijd uitleggen hoe je eraan begonnen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Magnifiek! Wat een schitterende kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een héél schoon kleedje en wat een mooie stof

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi! Ik kocht die Prym-tang ook, lang geleden, maar heb ze eigenlijk nog nooit gebruikt...

  BeantwoordenVerwijderen