Pagina's

maandag 9 januari 2012

Lichtgevende kerstjurk

Op 1 van de verkopen van Bambiblauw.be zag ik dit heerlijke stofje van Michael Miller en ik wist direct hier maak ik kerstjurkjes uit voor de meisjes!
2 meter stof werden ingeslagen en het eerste patroon werd getekend voor Gitte. Ik wou iets doen met het bovenlijfje dat de drukke stof wat zou breken en het moest meisjesachtig stoer zijn maar wel met een hele leuke draairok. Al snel vielen de puzzelstukjes in mijn kopke in elkaar (ik weet niet of u dat ook heeft maar als ik met een projectje bezig ben dan kan ik 's avonds in mijn bed vooraleer het zandmanneke passeert nog veel wilde ideetjes krijgen).


Vertrekkende vanuit een t-shirt patroon (Monster Car uit Ottobre) tekende ik een aangeknipt beleg voor het knopengedeelte. Hierop werd dan een kraag met aangeknipte staander getekend en laps dat zag er al goed uit.
De mouwen van het t-shirt gaf ik wat meer vloeite door ze uit te leggen en zo kleine pofjes te maken. Onderaan het bovenstuk komt er een soort van taillestuk met daarop vastgemaakt een heuse cirkelrok (want ja het moest zwieren hè!).
Na alles te hebben geknipt kwam ik echter tot de vaststelling dat er niet meer genoeg overbleef voor een kleedje voor Fien. Maar voor haar had ik al een plan B in gedachten (daarover later meer).


Het in elkaar stikken ging vlotjes en ik was heel blij met het resultaat. Maar dan, de knoopjes. Ik weet niet of u daar goed in bent maar ik moet meestal zo een aantal dingetjes erop kunnen leggen om dan de klik te krijgen met 1 bepaalde. Omdat ik niets in huis had wat goed genoeg was, mailde ik snel naar Lieselot en zij bezorgde me een aantal passende knoopjes (wat het kiezen niet gemakkelijker maakte want ze pasten er allemaal bij!). Het werden uiteindelijk paarse knoopjes en ik ben wel blij met mijn keuze.


Omdat ik mijn dochter nu toch wel eens echt wilde verwennen met een droomkleedje, maakte ik in voeringstof een onderrok met bovenaan boordstof en onderaan 2 stroken tule opgestikt (niet gerimpeld maar elk plooitje met de hand gelegd, zoals zij ook al een keer deed). Voor Gitte was dees echt de max want nu had ze een echt prinsessenkleed. Hoewel het op de foto's hierboven lijkt of Gitte er niet zo blij mee was, maar ze had gewoon geen zin in poseren voor de foto. Wel in ronddraaien en dansen :-).


Uiteindelijk heeft ze iedereen meegenomen naar een donker plaatsje en ze zei daarbij : 'Je moet niet bang zijn hoor, het licht is niet aan maar ik geef licht in het donker!'

12 opmerkingen:

 1. Prachtig kleedje! En die laatste foto is eentje om in te kaderen, zooo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staat je meid prachtig in die jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw! Daar zou mijn dochter jaloers op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zei het al, maar ik zeg het nog eens: da's een droomjurk voor een dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind u toch ne krak zenne. Dat een tshirtpatroontje hiervan de basis is, is niet meer te zien :-). En Gitte staat er prachtig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt geweldig - dat jij dat zomaar kan zeg! En wat een bjoetie die dochter van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow,een echte prinsessenjurk. Sjiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi en hier heb ik ook meisjes die niet liever doen dan ronddraaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super mooie jurk is het geworden !
  Ze straalt echt !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kwam zomaar op je blog uit, wat een mooie projectjes! Ik kom vaker eens langs, als dat mag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superknap!
  Het zit haar als gegoten. Dit is creatief maatwerk!
  Hoedje af!

  BeantwoordenVerwijderen