Pagina's

zondag 22 januari 2012

Babyrib in een cirkel

Ik vertelde het al eerder, de Michael Miller sterren waren bijna helemaal op en er schoot niks meer over voor die kleinste spruit. Maar ik had een plan B!

Er lag daar een probeersel al een tijdje te wachten op een zoom, voor de rest was het ding af, dus leek me dat wel de ideale gelegenheid om het ook echt af te werken.

Een cirkelrok voor Fien! Een echte, niet zo een halve of een vierde, nee nee, ook Fien wil kunnen dansen en draaien (en dan omvallen omdat ze niet op tijd stopt en zat wordt :-), hilarisch!) Afin, het probeersel zit hem in het volgende.

Ik tekende een cirkelrok op Fientjes maat (bij haar kan je nog een keer lezen hoe je dat nu eigenlijk doet) en knipte dan het patroon in 3, zodat ik drie afzonderlijke stroken kreeg. Elke strook werd bovenaan gerolzoomd (behalve de bovenste). Dan opnieuw de 3 stroken netjes aan mekaar spelden en net onder de rolzoom doorstikken zodat je terug een volledig voor-en achterpand krijgt. De zijnaden stikken (lijntjes van de rolzoom mooi laten doorlopen), bovenaan met boordstof een tailleband maken en dan nog omzomen (wat ik altijd laat liggen... )

Rokje klaar, Fientje blij en oh ja Gitte ook. Want met die boordstof vanboven en omdat het rokje voor Fien toch een redelijke lengte heeft, en omdat Fien nog een grote heupomvang heeft door die ellendige pampers, past het rokje ook voor Gitte.

En zo werd er dus ook voor Fien een kerstoutfit in mekaar gestikt! Stof komt van bij Pauli en is een mooie blauwe babyrib.


Ziet nekeer hoe dat kan zwieren!


En na de fotoshoot? Dan ben ik moe! Maar vooral zat van het vele ronddraaien!

10 opmerkingen:

 1. Leuk resultaat met de rolzoomcirkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik vind die nog steeds zo om op te eten hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat kind is inderdaad zo'n knoddig ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die laatste foto is echt de max ♡!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee van dat zoompje!
  En jouw kleineke is inderdaad heel schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof gevonden, die drie stroken! En Fien staat er beeldig mee (als ze met dat rokske aan onze Lukas nog eens tegenkomt in de stoffenwinkel, zal ze heel wat bewonderende blikken krijgen van onze jongeman, die er enorm jaloers op is dat meisjes zo'n zwierrokjes mogen dragen en jongens niet;))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Tof gevonden met die rolzoompjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig!!! Wat een superidee met die rolzoompjes!

  BeantwoordenVerwijderen