Pagina's

woensdag 20 juli 2011

Zonlokkertje!

Als de zon niet vanzelf van de partij is moeten we ze een beetje lokken, vindt u ook niet? Nee ik ben nog niet bezig met de wintergarderobe van mijn dochters alhoewel ik daar misschien wel beter wat aan zou denken omdat ze toch wel meer dan genoeg zomerkleedjes hebben.... Maar ik kan niet geloven dat de zomer al gepasseerd is, dus ga ik naarstig verder met het maken van oh zo zomerse jurkjes.

Dit jurkje is er eentje dat je overal in blogland tegenkomt en ook ik ben er voor gevallen (thanks to Missy N). Het patroontje lag al een hele tijd aaneengeplakt klaar maar ik was er nog niet toe gekomen om een stofke uit te kiezen en er iets kleedjesachtig van te maken. Maar nu dus wel. En de uitleg in de handleiding liegt er niet om: je hebt inderdaad een jurk op een paar uurtjes tijd. Het hoe-te-stikken is zeer duidelijk geschreven dus dit is een aanrader voor iedereen.

Het stofje kocht ik een hele tijd geleden bij Pauli en is een katoentje waar zo een heel klein beetje rek in zit maar dat vooral geen enkel rimpeltje geeft! En aangezien ik helemaal niet zo van strijken hou (en mijn strijkijzer me ondertussen al lang als vermist heeft opgegeven) vind ik dat een ongelooflijk voordeel.

Voor Gitte was t dadelijk super in orde want er is zo een ongelooflijk leuke zwierrok aan. Ze waande zich al een hele prinses. Het jurkje is ondertussen ook al uitgetest voor dansen, prinses-zijn, lopen, zwieren, van de schuifaf gaan, klimmen,...Voor de opmerkzamen onder jullie: ja, ik heb het nog niet omgezoomd dat moet nog gebeuren. Maar Gitte is nogal lang voor hare leeftijd en daarom had ik het patroon al wat verlengd en durfde ik nog niet dadelijk te zomen.

En toeval of niet, vandaag kwam dat zonneke toch effe piepen en moesten er dus foto's worden genomen. Misschien is het toch nog zo geen slecht plan om de zon te lokken met zomerse jurkjes? 
10 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Dat modelletje is echt wel een succes-model! Ze staat er heel mooi mee! Die laatste foto is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch mooi! Prachtige dochter, prachig stofje, prachig kleedje. Hier ook een meisje die zich een prinses waant in dit kleedje en het liefst elke dag zou aandoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gedaan. Zo mooi afgewerkt. Ik kan bij jou in de leer gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi jurkje en heel mooi stofje ook!
  't Zonnetje moet wel komen nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig jurkje! Ik zou het ook graag eens maken, maar mijn "pruts" heeft al maat 146. Strekt het patroontje zo ver?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wie weet waar ik dit patroon nog te pakken kan krijgen? de shop van Whole Grain Baby is al zeker bijna 3 weken inactief en ik wil zoo graag dit kleedje maken!
  iemand tips?

  BeantwoordenVerwijderen