Pagina's

woensdag 27 juli 2011

Braziliaans elfje

Vorige zondag was ik zeer productief (op naaigebied dan toch), dat vertelde ik u al eerder. En toen de zonnestraaltjes zich even lieten zien hebben we er van geprofiteerd om snel wat foto's te nemen van een paar maaksels van die dag.

Aangezien het dan toch geen zomer meer is (maar hopelijk nog snel weer wordt) en de kinderen echt wel al meer dan genoeg voor de zomer hebben, maakte ik een lange sponsen sportbroek, want Gitte die gaat tijdens de week naar de kampjes van Sporty. En t kind had geen enkele passende lange gemakkelijke broek meer. En ik, ik maak graag dingen in spons dus t was rap beslist.

De spons komt van bij Pauli (maar dat wist u waarschijnlijk al lang). Het patroontje maakte ik zelf van een bestaande broek. In de zijnaad stikte ik een stukje gele spons mee tussen. Het lijkt een beetje op een paspel, maar t is een 'lege' paspel, er zit nl geen touwtje in. Dat maakt het ook wat minder stug.

Het elfjes-t-shirt is al een voorbereiding op de frissere dagen. Ik maakte eerder al een rokje met deze elfjesstof en had nog een beetje over. Echt maar een beetje, want ik kocht er maar een halve meter van. Het werd een beetje krap om er nog een t-shirt uit te krijgen, maar met een paar patroonaanpassinkskes en het idee dat tricot toch rekt kwam het helemaal in orde.

Maar dan de mouwen.... Ik kreeg wel een voor-en achterpand uit de stof maar geen mouwen meer. Na een snelle blik in de stoffenkast besloot ik dan om groene boordstof voor de mouwen te nemen, wat het geheel een beetje sportiever maakt.

Het patroon komt uit de laatste Ottobre (4/2011) (het Raglan t-shirt), de elfjesstof komt van bij Bambiblauw.be en de boordstof van bij Pauli.
En Gitte die ging hier een keer demonstreren dat ze stoer kon kijken en stoer op de bank kon staan. Hoewel ze op het einde toch ook snel nog een paar danspasjes moest kunnen doen. En volgens Mr Belle is t een echte Braziliaanse broek.

Besluit: Broek en t-shirt goedgekeurd! En dat is heel wat als je weet dat Gitte eigenlijk geen broeken meer wil aandoen. Alleen nog maar kleedjes en rokjes.

7 opmerkingen:

 1. Die broek is geweldig stoer en misschien maak ik er ook wel zo eentje voor mijn jongste als hij binnenkort naar de circusschool gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, die broek. Lijkt me heel leuk en makkelijk om aan te hebben. het t-shirtje is ook heel tof, ik ga er zo ook nog enkele maken voor de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat stoer (en ook lief trouwens)!! Al weer dat mooie badstof, zooooooo leuk.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super outfit! Dat zal zeker heel gemakkelijk zitten bij het sporten.

  BeantwoordenVerwijderen