Pagina's

zondag 22 mei 2011

Alice alias Gitte

Gisteren vertelde ik al dat ik veel te schrijven had. Wel ik zal der dan maar aan beginnen...

Dinsdag was t opnieuw een bijeenkomst van de sToffen Madammen (allez toch voor degenen die thuis wegkonden en niet op de kids moesten letten owv de voetbal). Deze keer deed ik niet mee met het projectje.
Waarom? Wel het was allemaal nogal wat kunst en vliegwerk om op tijd daar te zijn en ik had me dus ook helemaal niet voorbereid. Niet dat dat echt moet, maar t is toch wel handig als je op voorhand al stofkes hebt uitgezocht zodat ge niet heel uw kast moet meesleuren. Ik nam dus gewoon mijne stapel onafgewerkte projectjes (of toch een deel ervan) en besloot daar aan verder te doen.

Wat zat er in mijn stapel zult ge u misschien afvragen? Wel een t-shirtje en een sponsen broekske waarbij de finishing touch nog moest gebeuren (foto's volgen). Een zwierrokske, een kleedje en nog een kleedje... allemaal voor Gitte.

Ik prulde aan vanalles een beetje maar slaagde er niet in om 1 ding helemaal afgewerkt te krijgen, ondanks het late uur... Er werd veel gebabbeld dat wel en ook een beetje nagedacht. En dat was nu net het probleem (dat beetje nadenken).
Ik slaagde erin om mijn boordstof aan de verkeerde kant van mijn rokdeel te zetten (met de overlock) en de rits van het zwierrokske werd eventjes vergeten zodat ik ook hier de zijnaad terug los kon tornen. Voor de mouwen van het andere kleedje vergat ik dan weer den elastiek mee te brengen van thuis. Al een geluk dat Brit mijn reddende engel was.

Gisteren werkte ik dan het laatste kleedje af. Een 'Alice in Wonderland'-kleedje voor Gitte (het kleed moest immers een naam hebben). En ze was er blij mee, want het moest en zou vandaag worden aangedaan. Het patroontje komt uit de Ottobre van april 2011, de stof van op het stoffenspektakel. Normaal moest er een lintje rond in de taille maar ik vond niks dat ik goed vond dus werd het een zelfgemaakt bloemmeke.3 opmerkingen:

  1. Oeh, 't is schoon geworden! Met die bloem is het perfect! En 't staat Gitte echt heel goed, nice job :-)! Ik kijk al uit naar de volgende stoffen madammen (ge kunt dat niet afkorten met zijn initialen want dan ziet het er heel raar uit :-).

    BeantwoordenVerwijderen