Pagina's

dinsdag 19 april 2011

Omkeerbare Ikea-sjakosjh

Gek eigenlijk hoe mensen elkaar kunnen aansteken... Blijkbaar wordt de reversible bag van verypurpleperson de laatsten tijd door veel volk gemaakt. Maar omdat er niet genoeg reversible bags kunnen zijn, maakten we met z'n allen bij de sToffen Madammen ook een sjakosjh. En zeg nu zelf wat kan een vrouw altijd gebruiken? Een sjakosjh natuurlijk! En omdat ze eigenlijk omkeerbaar is, hebt ge dus 2 sjakosjhen voor de prijs van 1!

De vraag was alleen welk stofke ik hiervoor ging gebruiken.
Ik vind dat een sjakosjh best wat stevig mag zijn, dus koos ik voor een Ikea stofke. Hebben jullie dat soms ook dat ge weet welk project ge gaat maken maar uiteindelijk dan in die toch al overvolle stoffenkast uw goesting niet helemaal vinden? Had dat probleem gisteren ook.

Ik koos dan maar voor een simpel blauw stofken en appliceerde er een paar bloemekes op (met vliesofix en dan freestyle doorstikken), voor de binnenkant werd het een licht katoentje (ook van Ikea). Om ze nog wat steviger te maken streek ik vlieseline op den achterkant van de blauwe stof.

Na een avondje babbelen, van lekkere cake smullen (thanks Herlinde!) en stikken hebt ge dan volgend resultaat...


Niet gestreken nee
want dat doe ik nu eens echt niet graag
3 opmerkingen:

  1. Er kunnen inderdaad geen 'reversible bags' genoeg zijn! Mooie versie, die van jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap hoor ! Mooi ook met de applicaties. Bijkomend vraagje ; hebben ze bij Ikea dan ook lichte katoenen stofjes ? Ik heb er voorlopig alleen nog maar 'zware' canvas op de kop kunnen tikken :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Kikaatje: de donkerblauwe effen stof is 'zware' canvas die ik dan nog een keer verstevigde met vlieseline (heb graag een stevige sjakosh...) De bloemetjes is een licht katoentje, soms vind je inderdaad lichtere stofkes ertussen maar die zijn in de minderheid.

    BeantwoordenVerwijderen