Pagina's

donderdag 29 september 2016

Little Blue Lotte Martens Dress

In juni mocht ik dit prachtige stofje van Lotte Martens mee naar huis nemen. Ik wist dadelijk wat ik hiermee van plan was, alleen ontbrak de tijd om de plannen ook tot uitvoering te brengen.
Eerst was er gewoon geen tijd, dan was het veels en veels te warm en nu eindelijk kon ik dit heerlijke stuk stof verknippen en er een fijn jurkje van maken.

Het patroontje is de Little Black Dress uit La Maison Victor. Ik deed wel een paar aanpassingen om mijn niet-confectiematen-lijf er mooi in te laten passen. Zo liet ik bv de elastiekjes op taille en aan de armboorden weg wegens niet fijn om dragen. Het rokdeel liet ik iets schuiner uitlopen en op de schouders moest ik wat versmallen.

Het stofje is er eentje uit de collectie van Lotte Martens. Een soort viscose crepe die zo soepel valt... Het is heerlijk om dragen.

Let niet te veel op de foto's.... Van jezelf foto's nemen met een zelfontspanner... Pfff... Dringend tijd dat ik mijn kinders leer om deftige foto's te nemen van een niet welwillend model ;-)


13 opmerkingen:

 1. De stofjes van Lotte Martens zijn echt prachtig, he! Mooi gemaakt, het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt een knap resultaat, je staat er prachtig mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waaauw, echt heel knap!! staat je supergoed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn Nikon en ik zouden anders met plezier eens jouw selfish sewing vereeuwigen! Als je dat vingerwindertje van een dochter maar meebrengt ;-) Mooi kleedje, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En dat van die Nikon en dat vingerwindertje zal ik onthouden voor volgende keer :-)!

   Verwijderen
 5. Heel heel mooi kleedje. Misschien ook eens proberen. Zo in het boekje was ik er ook niet kapot van maar als ik dit zie!!! Wow

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zit echt supergoed hoor als je al die elastiekjes weglaat ;-)

   Verwijderen
 6. Heel heel mooi kleedje. Misschien ook eens proberen. Zo in het boekje was ik er ook niet kapot van maar als ik dit zie!!! Wow

  BeantwoordenVerwijderen