Pagina's

vrijdag 28 oktober 2011

Getemd!

Het was hier weer stil op mijn blogje (ja ik weet het, al voor de zoveelste keer), maar dat komt gewoon omdat ik zo superveel aan het naaien was dat er helemaal geen blogtijd meer overschoot. Hier in huis was het in ieder geval minder stil...

Hier lag zo maar even 9 meter (!) immitatiepels te wachten en te grommen tot hij zou worden omgetoverd in 13 monsterpakjes. Zoals elk jaar was er voor de herfstvakantie grootoudersfeest en dit jaar was het thema betoverde wezens. Gitte werd omgetoverd in een heuse bosgeest, maar er waren ook draken en monsters! Van die heerlijk langharige, rosse, superschattige monsters.


De proefversie werd gemaakt op een avondje sToffen Madammen (dat nog tot 1u 's nachts aansleepte omdat ik absoluut die broek nog af wou hebben). Na goedkeuring van de juffen werd er naar Pauli gesjeesd om pels. Hilarisch hoe ik daar met Fien aan mijn hand en 9 meter pels door Leuven liep (en toch nog even in The Grasshopper moest binnenspringen met mijn megarolpels want daar hebben ze toch zo'n toffe dingen).

Afin, er werd een volledige avond geknipt aan de vestjes (geïnspireerd door de ZsaZsaZilet) en de broekjes (ik hield er een goei blaar aan over maar alles voor het goede doel, nietwaar). Nog een avond aan het stikken van vestjes en broeken (maar met de overlock ging dat eigenlijk wel vooruit) en ondertussen zette ik Mr Belle aan het werk voor het knippen van de been- en armwarmers. En dan nog een avond voor het stikken en 'elastieken' van diezelfde been-en armwarmers en het 'elastieken' van de broeken.


Het verwerken van diene pels was wel niet zo proper. Heel mijn huis vol rosse pluchen en ik een stoflong. En volgens de Pauli meneer kunt ge die pels ook kammen! Eerst dacht ik hmmm, wat zegt die nu, maar hij had gelijk. Als de stof nog op de rol is liggen die haren allemaal heel plat. Als je daar een keer met je vingers doorwoelt komen die zo lekker in de war te staan en werd het resultaat alleen maar beter.


Maar ik ben blij! Echt waar! Ik ben supertevreden over het resultaat en vanmorgen toen ik in het klasje van Gitte ging helpen klaarmaken, zaten daar zomaar opeens 13 superschattige monstertjes in de klas. De groepsfoto van de klas moet ik jullie helaas schuldig blijven (je weet nooit dat 1 van de ouders liever geen foto van zijn kind op het net wil) maar Gitte deed ik gisterenavond nog snelsnel (je ziet het ook aan de foto's) een monsterpakje over haar pyama aan. Zeg nu zelf, zou u bang zijn van dit toverwezen?PS: Merci Juf Nele en Juf Elissa! Ik vond het een heel tof projectje!

11 opmerkingen:

 1. Amai zeg zo'n werk! Daar gaan die juffen wel blij mee zijn. En de kindjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff... wat een werk joh! Echt knap en wat ziet dat er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk, wat knap en moedig dat je daaraan begint!! En het is prachtig geworden, gevaarlijk en lief tegelijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mor allé, zo geweldig!
  En wat een werk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo super dat je dat gedaan hebt. De juffen mogen hun beide pollekes kussen met zo'n actieve mama

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, zo tof!! En dat gij dat doet zeg, zo'n werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, die foto van Gitte is ge-wel-dig! Nog eens ne hele dikke merci voor het maken van die pakjes, ik beloof je dat ze niet in een doos in de berging zullen verdwijnen maar nog heel veel gebruikt zullen worden!

  BeantwoordenVerwijderen