Pagina's

donderdag 16 juni 2011

Rarara 2# ... Dit zat er in!

Voor de curieuzeneuzen onder jullie...
Nu komen jullie te weten wat er in dit zakje zat.
En nee, t was echt geen grote groene krokodil!

Gitte en Fien knutselden voor vaderdag en Mlle Belle maakte er een mooi zakje rond. Woensdagnamiddag tekenden ze hun mooiste tekening op shrinkel papier oftewel toverpapier.

Shrinkel watte? (of hoe het ook geschreven wordt) Dat is papier dat je in de oven bakt en dat dan een stuk kleiner en dikker wordt (krimpt dus), zodat je een hard plaatje overhoudt (toveren dus). Ik gebruikte dit papier al eerder om sleutelhangertjes te maken voor de geboorte van Fien en nu om magneetjes te maken voor vaderdag. Mr Belle heeft immers een metalen kast naast zijn bureau en die mag best een keer worden opgevrolijkt met zelfgemaakte magneetjes.Gitte tekende zichzelf, want een papa dat is minder mooi om te tekenen hè mama. De tekening van Fien is abstracte kunst (volgens Gitte is het maar gewoon kribbelkrabbel en is die van haar ook veel mooier...). Nog even op de foto met de tekening voor het bakken en dan de tekening de oven in. Vol spanning wachten op het resultaat en dan nog 2 magneetjes erop. Mr Belle kreeg 2 zakjes met magneet en bijhorende foto.


Ook op school werd er geknutseld. De mama's kregen de opdracht om een foto van papa met zijn kapoenen mee te geven. Gitte maakte er een pennenhoudertje met optie fotohouder mee voor Mr Belle.Excuses voor de foto's maar ze zijn 's avonds genomen met de flits en dat levert toch altijd minder goede kwaliteit op...

1 opmerking:

  1. Owlaaa, dat is hier ineens veranderd :-). Mooi! Dat "toverpapier" is wel iets tof hè. En ik ben jaloerssss op uw schoon petit-pan-toile-ciréeke :-).

    BeantwoordenVerwijderen