Pagina's

zaterdag 4 juni 2011

Maaksel compilatie

Lang geleden precies dat ik nog een keer een maaksel blogde. Dus maak ik er maar in ene keer een compilatie van!

Ik heb zoals je kan zien niet echt stilgezeten...

Een vogel-cirkelrokje voor Gitte (dat bedoeld was om zonder rits te zijn maar ik knipte het patroontje voor met een rits en dan was t ook weer te groot maar nu is t weer opgelost ha...)Een sponsen shorteken om kado te geven, samen met het tricot t-shirt dat nog een opschrift moet krijgen.
Een rok voor mezelf, waar ik de draadjes nog moet afknippen, dus kijk daar even naast. Met een blinde rits en een soort zelfgemaakt paspelken zonder koordje ertussen.Het bloesje uit de naailes. Model komt uit de laatste Ottobre women en is eigenlijk het patroon voor de tankini. Hier gemaakt in een ongelooflijk soepel tricotstofke dat niet wou gestikt worden dus heb ik heel dat ding maar met de overlock in mekaar gestoken.


En nu? Nu ben ik bezig met kleedjes! Voor mezelf, voor de kids, voor kado, voor....... Jullie zullen t binnenkort wel zien!

4 opmerkingen:

 1. Allemaal heel mooi! Ik ben vooral fan van het topje, ik ga dat patroontje ook eens bekijken, heb die ottobre hier ook ergens liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai. Gij hebt inderdaad niet stilgezeten. Zeer mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super!

  Een vraagje. De biais aan die tricot t-shirt is dat gewoon rekbare biais en waar heb je die gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @titatimi : de afboording is gedaan met boordstof. Ik knip die 3,5cm breed en overlock dan beide lange zijden. Voor de lange zijden meet ik op het geknipte kledingstuk hoeveel ik nodig heb en dit vermenigvuldig ik met 0,85. De uitkomst die je daar mee bekomt is de benodigde lengte. Ik stik die dan vast terwijl ik hem uitrek. (een beetje zoals biais maar niet helemaal) Ik weet niet of je hiermee wat bent?

  BeantwoordenVerwijderen